Prvo zimovanje našega kardela

Volčiči in volkuljice so kmalu po praznikih odšli na prvo zimovanje ne daleč stran. Kaj se je dogajalo v njihovem brlogu si lahko preberete spodaj.

Šenturška Gora, mirno sobotno jutro, sonce počasi premaguje mraz. Pred župniščem se začne zbiranje volčičev, volkuljic in starih volkov.


Pesem jih poveže v krog in kmalu je slišati razigrane glasove. Predstavi se jim džungelski poštar Čil in jih nauči igre iz daljne Estonije. Kmalu že ponosno stojijo v krogu in razkazujejo zastave in klice gruč tujim skavtom, ti pa jih naučijo igre spretnosti, hitrosti in pozornosti. Za tem sestradani tečejo do brloga. Ježevec Iki in želva U s svojimi kuharskimi triki nikoli ne razočarata. Med petjem in igrami se začne spoznavanje džungelskim veščin, vendar med malico izgine postava džungle. 

  

Odločno iskanje se vleče po sledeh bananinih olupkov daleč iz vasi, kjer stoji brlog. S pomočjo mojstrskih besed se zberejo stari volkovi in opogumljeni z njihovimi besedami se odpravijo bandrlogom nasproti. Iz teme se v trenutku pojavijo strašne opice, nihče ne ve koliko, in nam naženejo strah v kosti. Ko jih z ugašanjem njihovih ognjev preženemo ter se zaščitimo z bojnimi barvami, je čas, da jim potrgamo repe. Kljub Akelinu napoju je boj brezupen in takrat se spomnimo na ples kače Kaje, ob katerem bandrlogi otrpnejo in tako nam uspe ukrasti postavo ljudstvu, ki se je ne drži. Zasluženi večerji sledijo igre, umivanje in nočni počitek.

       

V sončno jutro naslednjega dne jih prebudi pesem ata Volka in Bagire ter Akelino pretegovanje tačk. Niso pozabili niti na urejanje brloga. Ob ustvarjanju in igri na travniku so pričakali starše. Skupaj z Balujem smo se zahvalili za prekrasen vikend in prosili za dober lov na vseh naslednjih dogodivščinah.

 

 

 

Dober lov!


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.