Jesenovanje čete Luksurioznih lupinic

Zadnji vikend v oktobru smo se skavti Preddvorske čete Luksurioznih lupinic odpravili na jesenovanje.

Vse skupaj se je pričelo na železniški postaji v Kranju, kjer smo se zbrali in z vlakom odšli do Brezovice pri Ljubljani. Od železniške postaje pa do Marijinega doma v Brezovici, nas je čakala še pot, ki pa smo jo prehodili z naglavnimi lučkami na glavah, saj je bila zunaj že tema. Ko smo prišli in se nastanili, nas je čakala večerja, po večerji pa smo imeli še zabaven večer z raznimi igrami.

Naslednje dopoldne smo se razdelili po vodih in imeli delavnice, kjer smo se učili o veščinah skavtskega znanja, funkcijah v vodu, nekaj o Svetem pismu in o pomenu bratstva, o osebnem napredovanju pri skavtih, določali smo odkupnine in izbrali nova imena vodov ter zarisali nove podobe za na zastavice.

Popoldan nas je čakala orientacija. Po vodih smo se odpravljali na pot, naš cilj pa je bila cerkev Sv. Trojice v Vnanjih Goricah. Bilo je odlično in zelo avanturistično.

Med odmori smo si čas popestrili z igranjem rovarčka in odbojke, veliko smo se seveda tudi nasmejali in zabavali.

Na koncu dneva smo se postavili v uraden kvadrat, kjer smo potrdili naše odkupnine, po tem pa je sledil zabaven večer. Igrali smo se številne igre, med drugim tudi »Ali je kaj trden most«, in skavtboj (lovljenje rutic)…

Naše jesenovanje se je zaključilo naslednje jutro s Sveto mašo v župnijski cerkvi Sv. Antona Puščavnika, kamor so bili povabljeni tudi starši skavtov.

 Na našem jesenovanju je bilo tako zares super!


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.