PRIDRUŽI SE NAM

Skavtstvo je za vse, vendar vsak ni za skavtstvo (misel BiPija). Pred vrati je začetek skavtskega leta, zato k nam vabimo nove, pogumne in novih znanj željne skavte. Sprejemamo nove člane v četi (od 6.razreda OŠ do 1. letnika srednje šole) in v klanu (od 2.letnika srednje šole do 21. leta starosti). Letos pa odpiramo tudi novo vejo VOLČIČEV (3. - 5. razred). Če se nam želiš pridružiti izpolni SPLETNO PRIJAVNICO ter natisnjeno in izpolnjeno  PRISTOPNO IZJAVO prinesi na začetek skavtskega leta.

Pri volčičih to leto sprejmemo 15 otrok. Prijave se zaprejo 9. 9. 2019. Nato vam bomo 15. 9. 2019 sporočili, če je vaš otrok letos sprejet k volčičem ali ne. Stremeli bomo k enaki spolni in starostni porazdelitvi, upoštevali pa bomo tudi, ali so pri skavtih že oz. bodo s tem letom kateri od bratov ali sester ter, ali so želeli priti k skavtom že lansko leto. Srečanja za volčiče bodo ob določenih sobotah (približno na dva tedna), od 8.00 do 10.00 v Preddvoru.

V četo in klan omejitve ni. Srečanja za četo bodo od 8.00 do 10.00 ure v Preddvoru (približno enkrat mesečno), za ostala srečanja se dogovorijo znotraj svoje skupine (voda). V klanu se bodo o terminih srečanj domenili ob začetku leta.

Začetek skavtskega leta bo v nedeljo, 6. 10. 2019. Začel se bo ob 16. uri s sveto mašo na enem izmed okoliških hribčkov nad Preddvorom. Po sveti maši bo sledil prvi sestanek za starše otrok v četi in volkcih ter uvodno srečanje po vejah (starostnih skupinah) za skavte

 

Članarina za celotno skavtsko leto znaša za prvega otroka 35 evrov, drugega 30 evrov ter 25 evrov za tretjega in vse ostale (25 evrov pripada ZSKSSu (Združenje slovenskih katoliških skavtov in skavtinj), ostalo gre v prispevek za delovanje našega stega (nakup opreme, pripomočkov, orodij)). Za vse dodatne dejavnosti (skavtska srečanja (Jakec, Operacija Sever), skupne vikende (jesenovanje, zimovanje, poletni tabor) bo prispevek naknaden, glede na nastale stroške in udeležbo. V primeru kakršnihkoli vprašanj, zagat, se obrnite na voditelje in skupaj bomo poiskali ustrezno rešitev.

 

Skavtstvo je odgovorna igra, ki ti, če ji to dovoliš, spremeni življenje. Pogumno stopite v korak z nami in doživite nepozabne dogodivščine!

 

Bodite pripravljeni!