PRIDRUŽI SE NAM

SPREJEMAMO PRIJAVE NA ČAKALNO LISTO

Skavtstvo je za vse, vendar vsak ni za skavtstvo (misel BiPija). Predragi bodoči skavti in skavtstva željni. Naš steg vztrajno raste, do te mere, da povpraševanje po skavtih presega zmožnosti naših voditeljev. Zato smo oktobra 2021 prešli s sistema vsakoletnih prijav na sistem čakalne liste. Kaj to pomeni? 

Čakalna lista bo odprta celo leto, prijavite pa se lahko kadarkoli. V septembru, ko voditelji načrtujemo, vas bomo v primeru, da vašega otroka lahko sprejmemo, kontaktirali preko elektronske pošte.

Prijave pobiramo za člane v krdelu (od 3. do 5. razreda OŠ), v četi (od 6. razreda OŠ do 1. letnika srednje šole) in v klanu (od 2. letnika srednje šole do 21. leta starosti). Veseli pa bomo tudi študentov, ki bi želeli pomagati kot voditelji. Če se nam želiš pridružiti, izpolni SPLETNO PRIJAVNICO ter natisnjeno in izpolnjeno PRISTOPNO IZJAVO prinesi na začetek skavtskega leta.

Srečanja za volčiče bodo ob določenih sobotah dopoldne (približno na dva tedna). Skupna srečanja za četo bodo ob sobotah dopoldne (približno enkrat mesečno), za ostala srečanja se dogovorijo znotraj svoje skupine (voda). V klanu se bodo o terminih srečanj domenili ob začetku leta.

Začetek skavtskega leta bo predvidoma drugi vikend v oktobru. Na enem izmed okoliških hribčkov nad Preddvorom bomo imeli skavtsko sv. mašo, po tem bo sledil prvi krajši sestanek za starše otrok v četi in volkih ter uvodno srečanje po vejah (starostnih skupinah) za skavte

Članarina za celotno skavtsko leto znaša za prvega otroka 38 evrov, drugega 33 evrov ter 28 evrov za tretjega in vse ostale (28 evrov pripada ZSKSSu (Združenje slovenskih katoliških skavtov in skavtinj), ostalo gre v prispevek za delovanje našega stega (nakup opreme, pripomočkov, orodij)). Za vse dodatne dejavnosti (skavtska srečanja (Jakec, Operacija Sever), skupne vikende (jesenovanje, zimovanje, poletni tabor) bo prispevek naknaden, glede na nastale stroške in udeležbo. V primeru kakršnihkoli vprašanj, zagat, se obrnite na voditelje in skupaj bomo poiskali ustrezno rešitev (skavtstvo bi radi omogočili vsem, zato naj finančna plat ne bo ovira).

Skavtstvo je odgovorna igra, ki ti, če ji to dovoliš, spremeni življenje. Pogumno stopite v korak z nami in doživite nepozabne dogodivščine!

 

Bodite pripravljeni!