Odraslim vstop prepovedan!

Komu in zakaj smo zadnji vikend maja prepovedali vstop? Kako smo rešili kozličkovih 6 bratcev in tatarsko ukradeno iz hladilnika? Kje se srečajo Mojca Pokraculja, Mojster Miha, Kekec, Robin Hood , Zvezdica Zaspanka in sedmi kozliček? Vse to se lahko zgodi le na obljubah!

V petek,  26. 4. 2019, smo se skavti stega Viharnih kavk z vlakom odpravili v Radovljico. Po krajšem sprehodu smo opravili pregled pri specializiranih zdravnikih na področju otroškosti. Vsi smo ga uspešno opravili in lahko smo vstopili v okraj, kamor je bil vstop odraslim prepovedan. Da nismo šli lačni spat, so nam večni otroci skuhali makarone s tuno. Po pravljično obarvanem zabavnem večeru se nam je pred očmi odvil grozljiv prizor. Pr' piskerčk (gostišču Mojce Pokraculje) so se zbrali Mojster Miha, Robin Hood, Kekec in z zamudo Zvezdica Zaspanka, na koncu pa je prišel še kozliček kateremu je volk požrl 6 bratov in tatarsko iz hladilnika. Odločeni, da mu naslednji dan pomagamo, smo se odpravili spat.


Zjutraj nas je pričakalo sončno jutro in po zajtrku je četo čakal uradni del obljub-izpiti, ki so trajali do kosila. Klan je v tem času nabiral vejevje in ostalo kurivo (tudi polže) za večerni ogenj. Za kosilo so bile tortilije za katere si kuharji zaslužijo še posebno pohvalo, saj so bile božanske

    

Po manjši nevihti (z neba je padala sodra!) smo se odpravili na bližnji travnik. Po skupinah smo reševali naloge, poskušali najti rešitve, se pogovarjali,  in na koncu s skupnimi močmi zažgali volka ter se s tem uprli sedmim glavnim grehom (katere je pojedel volk v obliki 6 kozličkov in tatarske).

          

Odpravili smo se nazaj do starega dela mesta, kjer smo ta vikend bivali. Lačni smo pojedli mlečno večerjo in nato siti obležali na tleh atrija župnišča.  Voditelji so nas na koncu le uspeli zbuditi in tako smo se najprej v mraku na koncu pa že v temi igrali skrivalnice v starem delu mesta. Ker je bilo že pozno, je četo čakala pravljica za lahko noč, klan pa se je podružil s klanovci iz domačega radovljiškega stega.  

Poslednje jutro je po zajtrku sledilo čiščenje. Shladilo se je in bližnje vrhove je pobelil sneg. Lilo je kot iz škafa. Ob pol enih je zato v cerkvi sledila slovesna sveta maša, ki so se je udeležili tudi starši. Obljubo sta dali dve piranji, ena puma in ena klanovka. Prišel je čas slovesa in mokri, premraženi, a ponosni in veseli skavti, smo se odpravili domov.

 

BiPi!


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.