Olimpijske igre 2019

Biti skavt je čudovito!

Čudovito je, ko se zaveš, da si med svojimi skavti nepogrešljiv, nenadomestljiv in da te potrebujejo – takega kot si!

O tem kaj smo počeli, kaj smo doživeli in kaj smo se naučili na četinem poletnem taboru, je zapisala izvidnica Dobrosrčna puma.

Najboljši del skavtskega leta je poletni tabor.

Poletnega tabora pa sploh ne bi bilo brez sodelovanja! Prvi in drugi dan tabora smo postavljali vse potrebne zgradbe (jamboree-je, kuhinje, stranišče…) in ko smo končali smo bili sila ponosni, da smo vse to postavili sami!

Tema letošnjega poletnega tabora so bile olimpijske igre. Preko krasnih katehez in zabavnih iger smo spoznali vrline športnika; vztrajnost, pogum, sodelovanje, ponižnost in »fer play«. To so krasne vrline, ki jih mora imeti tudi skavt!

 

 

Že prvi dan smo se razdelili v manjše skupine. Te so predstavljale različne države, ki so tekmovale na olimpijskih igrah. Tekmovali smo v različnih disciplinah in poligonih, kot so npr. met sekire, metanje roverčka, streljanje z zračno puško, met noža, vlečenje vrvi in dirka s prikolico. Ni bil vsak dober v vsaki disciplini, se je pa vsak kar najbolje potrudil za svojo ekipo!

Poseben je bil tudi pohod, ko smo si morali pri ljudeh izprositi prenočišče. Moj vod je naletel na prijazno staro gospo, ki nam je ponudila, da bi spale na seniku… seveda! Ni boljšega, kot je senik! Za nalogo smo dobile tudi, da moramo obiskati najstarejšo osebo v vasi in jo prositi za zgodbo iz otroštva. Pri tej gospe je bila tudi njena soseda, ki nam je z veseljem pokazala še njene živali… nisem mogla verjeti kako zelo smo tem starim gospem polepšali dan!

 

 

V bližini pa so taborili tudi skavti iz Komende1. Pridružili smo se jim na igrah preživetja in -   hvala Bogu - tudi vsi preživeli! Potrebovali smo kar nekaj poguma, da smo skočili v blato, se plazili po mrzlem potoku, v njem držali »plenk«, se borili z insekti, ki so nas pikali… a vse to je bilo zabavno zaradi ljudi, ki so ti stali ob strani.

Imeli smo tudi vodov dan, ko so nas voditelji pustili same v taboru. To je bila zanimiva izkušnja, saj smo morali biti še bolj samostojni, kot sicer. Najbolj zanimivo je bilo pripravljanje kosila, saj se je »šmorn«, ki smo si ga zaželeli za kosilo, pekel zelo počasi. Morali smo potrpežljivo počakati da se je, po dveh urah, končno do konca spekel in smo lahko skupaj uživali v njem! Potem smo se, utrujeni od priprave kosila, odpravili počivat (in kot vedno igrat kitaro), preden pa so se nam pridružili voditelji, smo se še malo obmetavali z vodnimi balončki. Smo pa tistega dne, za zadnji večer, postavili tudi do sedaj naš največji ogenj za zabavni večer! Bil je tako veličasten, da je že prav pošteno grozil našim jamboree-jem in smo ga morali pol podreti…

Meni je najlepši del dneva na poletnem taboru večer ob ognju. Ko končaš vse svoje zadolžitve za ta dan in skupaj s svojimi prijatelji gledaš ogenj, ki razsvetljuje noč, ki bo še celo noč svetil, ki meče iskrice v nebo, ob katerem se smejemo in pojemo…težko si je vse to predstavljati, če tega ne doživiš v živo.

 

Bodite pripravljeni!


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.