Robin Hood!

Poletni tabor našega krdela Mogočnih volkov.

To je bil teden v polejtu, ki smo ga vsi prebivalci džungle nestrpno čakali. Napakirali smo svoje nahrbtnike in se podali v odmaknjeno vasico Ovsiše. Tam so nas na šolskem igrišču sprejeli odposlanci kralja Ivana Grozoviteža. Vsak je moral dati dajatev: sladkarije, elektronske pripomočke ter par svojih najljubših nogavic. Zaplenili pa so celo plišastega samoroga Gorazda. 

Ker smo zaradi pohajkovanja (z vsemi nahrbtniki in spalnimi vrečami na ramenih) zamudili večerno uro, so nas kraljevi stražarji ulovoili in zaklenili v leseno ječo. Na srečo pa je mimo prišel sam Robin Hood in nas rešil. Od takrat dalje smo z njim postali tesni prijatelji in del njegove bratovščine. Robin nas je tekom tedna rešil še večkrat, pokazal nam je pot, ko smo bili že vsi izgubljeni, na koncu pa smo ga iz ujetništva groznih gozdnih podgan rešili tudi mi!

Lokostrelec Lojzi, Rihard Radoživi, Miroljubni Milan, Tiha Tinka, Kuharska Karla, Ustvarjalna Ulrika, Avanturistična Anka, Mala Johana in Robin Hood so nas naučili, kako si izdelamo lok, puščice, konje, mošnjičke za zaklade, kako streljati z lokom, kako se bojevati na viteškem turnirju, kako jahati konja, kako poiskati ter skuhati svoje cmoke, rezance in nadvse pomembno: kako zakuriti ogenj ter najbolje zapeči hrenovko s tvistom.

Skupaj z Gajstnimi Gozdovniki smo se cel teden potikali po gozdu, plavali v reki, si gradili ribogojnice, skrbeli drug za drugega, se lovili za roverčkom (tudi v največjem nalivu), prepevali ob kitari, prebirali zgodbice za lahko noč, pisali pisemca, pomagali na kmetiji, veliko hodili in raziskovali okolico ter bližnje hribe, se igrali in ustvarjali, fotografirali in na sploh se imali super, fino, fajn. 

Zadnji dan pa smo v naše krdelo, s svečanimi obljubami, sprejeli še 8 novih članov. Kljub grmenju in vedno močnejšemu deževju, so mladi volčiči mladiči, pod mogočnim drevesom, postali člani naše džungle.

Veseli, siti in malo mokri smo po dolgem tednu odšli domov, polni lepih spominov, ki bodo z nami ostali za vedno. Nekaj pa smo jih ujeli tudi v naš objektiv: fotogalerija slik 

Dober lov!


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.