Življenje na planini Kavka

Kako je izgledal poletni tabor naše čete.

Letošnji skavtski tabor se je začel, ko smo iz Zgornjih Bitenj peš prišli do tabornega prostora v Retečah. Tema tabora je bil Kekec, zato se je naš prostor imenoval planina Kavka. Najprej smo jo morali urediti tako, da je bila primerna za življenje. Postavili smo šotore, pljuvalnik, ognjišče, bio jamo, vodove kuhinje…

Vsak dan na taboru je bil nekaj posebnega. Opravljali smo izpite in se kopali v Sori. Imeli pa smo tudi Kekčeve igre. Na njih smo se po skupinah premikali po planini in sodelovali pri različnih dejavnostih: križci in krožci, vlečenje vrvi, skavtboj…

Ni pravega skavtskega tabora brez poti preživetja in tako tudi na naši ni manjkalo smeha in zabave. Najprej smo plezali po strmem klancu nad našim tabornim prostorom, se plazili med prepleteno vrvjo in hodili po »slacklineu«. Potem smo se morali spopasti z blatno jamo. Po trebuhu smo zdrsnili vanjo in se plazili skoznjo. Na koncu smo se vsi blatni, a vendar veseli umili v reki Sori in se po njej spuščali z obroči.

Imeli smo tudi »haik«, na katerem smo morali s pomočjo zemljevida priti do določenega kraja, potem nekje prespati in se naslednji dan vrniti v tabor.

Vsak večer je en vod pripravil zabavni večer. Sedeli smo ob ognju, peli in se šli različne igre. Ponoči pa smo stražili tabor in zastave.

A vsega lepega je enkrat konec in tako se je tudi naš tabor bližal h koncu. Za seboj smo vse pospravili in imeli zaključno mašo, pri kateri so novinci dali obljubo. Potem pa smo se poslovili in ostali so nam lepi spomini, veliko novega znanja in nova prijateljstva.


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.